Αν χρειάζεστε ιδέες για να απογειώσουν την ημέρα των Χριστουγέννων σας προτείνω τα παρακάτω χριστουγεννιάτικα παιχνίδια που θα σας κάνουν να περάσετε καλά με οικογένεια και φίλους. Τα περισσότερα απευθύνονται σε όλη την οικογένεια, αλλά μπορούν να τροποποιηθούν λίγο και να τα παίξετε μόνο με ενήλικες ή μόνο με παιδιά.

1. Μάντεψε το στολίδι

Στο παιχνίδι αυτό θα πρέπει ο φίλος σας να μαντέψει τον αριθμό των στολιδιών που έχετε στο δέντρο.
Ο νικητής, ο φίλος σας δηλαδή που θα πλησιάσει στον αριθμό των στολιδιών σας πιο κοντά ή που ακόμα θα πέσει μέσα και θα μαντέψει με ακρίβεια τον αριθμό, θα μπορεί να πάρει ένα στολίδι στο σπίτι του…

2. Χριστουγεννιάτικη παντομίμα

Η παντομίμα είναι ένα παιχνίδι που πάντα αρέσει σε όλη την παρέα και μας κάνει να περνάμε καλά. Στην περίπτωση μας το παιχνίδι αυτό, έχει περιεχόμενο τα κάλαντα, η ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι.

3. Χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια

Το παιχνίδι παίζεται ως εξής :
Χρειαζόμαστε μια τράπουλα, και χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια.
Σε κάθε παίκτη μοιράζονται 4 χαρτιά τράπουλας.
Σκοπός είναι να κάνεις τετράδα με τα ίδια χαρτιά
Ο παίκτης που παίζει πρώτος τραβάει ένα χαρτί. Τώρα έχει πέντε χαρτιά στα χέρια του. Όποιο δε χρειάζεται το δίνει στον επόμενο.
Οι επόμενοι παίχτες κάνουν το ίδιο όταν έρθει η σειρά τους μέχρι που ένας παίκτης θα συμπληρώσει την τετράδα του θα δηλώσει στους άλλους ότι έκανε τετράδα, και θα αρπάξει ένα μπαστουνάκι.
Τα μπαστουνάκια σε αριθμό είναι ένα λιγότερα από τους παίκτες οπότε όποιος μείνει στο τέλος χωρίς μπαστουνάκι είναι χαμένος

4. Παιχνίδι γνώσεων με Χριστουγεννιάτικες ταινίες

Βρείτε στο ίντερνετ κάποια στοιχεία από τις αγαπημένες σας ταινίες και προετοιμαστείτε για κάποιες ερωτήσεις
Μπορεί να είναι ερωτήσεις για χρονολογίες, ηθοποιούς, μέρη που είναι γυρισμένες αλλά και ερωτήσεις παρατηρητικότητας.

5. Χιονόμπαλες

Εμείς εδώ στη Ρόδο αλλά και στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας δε βιώνουμε τα Χριστούγεννα με χιόνια, αλλά μπορούμε να παίξουμε “χιονοπόλεμο” με marshmallows
Στο παιχνίδι αυτό, αφού πλύνουμε καλά τα χέρια μας, παίρνουμε μια σακούλα marshmallows και πετάμε στην άλλη ομάδα. Όποιος πιάσει τα πιο πολλά με το στόμα του κερδίζει

6 . Ισορροπία με ζαχαρωτά

Αυτή τη φορά χρειαζόμαστε τη μεγάλη σακούλα με τα ζαχαρωτά. Και καλύτερα τα μεγάλα σε μέγεθος.
Κάθε παίκτης βάζει μπροστά του ένα σουβέρ . Και ξεκινάει να βάζει τα marshmallows το ένα πάνω στο άλλο σαν να κάνει ένα πύργο… Όποιος βάλει τα περισσότερα ζαχαρωτά και καταφέρει να τα ισορροπήσει … κερδίζει!

7. Χριστουγεννιάτικο “ποιος είμαι;”

Γράφουμε σε χαρτί πρόσωπα/πράγματα που είναι πρωταγωνιστές τα Χριστούγεννα. Πχ Άγιος Βασίλης, τάρανδος, χριστουγεννιάτικο δέντρο, παιδάκι που λέει κάλαντα κτλ.
Τα γράφουμε σε ένα χαρτί και το κολλάμε στο μέτωπο του άλλου, χωρίς να δει.
Κάθε παίκτης κάνει ερωτήσεις για το χαρτάκι που έχει στο μέτωπο που πρέπει να είναι διαμορφωμένες έτσι ώστε οι άλλοι να μπορούν να του απαντήσουν μονολεκτικά.
Κερδίζει ο πρώτος που θα βρει “ποιος είναι”.

8. Δύο ιστορίες και ένα ψέμα

Ο κάθε παίκτης σηκώνεται όρθιος και λέει δυο ιστορίες και η τρίτη είναι ψέματα. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να πει για το χειρότερο Χριστουγεννιάτικο δώρο που έχει λάβει. Αν οι άλλοι που ακούν την ιστορία καταλάβουν ποια από τις τρεις είναι το ψέμα κερδίζουν.
Ότι παιχνίδι και αν επιλέξετε να παίξετε εκείνη την ημέρα να θυμάστε ότι η απόλυτη διασκέδαση είναι που βρισκόμαστε με τους αγαπημένους μας και ανταλλάσσουμε τις ιστορίες μας, τις σκέψεις μας και τις εμπειρίες μας. Αυτές οι οικογενειακές στιγμές μας κάνουν να χαλαρώσουμε από τον καθημερινό ρυθμό και να ξεκουραστούμε με αγαπημένα πρόσωπα.

Πηγή: https://paixnidaki.com/xristougenniatika-paixnidia/

dikevo Voio

About dikevo Voio

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βοΐου ( ΔΗ.Κ.Ε.ΒΟ.) λειτουργεί από τις 16 Ιουνίου 2011σύμφωνα με το υπ’ αρ. ΦΕΚ 1406 με έδρα το Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας.

Leave a Reply